organization
Organizacija Instituta
agenda
Informacije o zakazivanju
question
Informacije za roditelje
info
O nama
map
Kako do nas

Gorski Deda Mrazovi

🎅Deda Mrazovi Gorske službe spasavanja delili su paketiće mališanima u Dečijoj bolnici Novi Sad. 

🎅Znajući da mnoga deca neće tokom praznika biti kod svojih kuća, želeli su da im boravak u bolnici bar malo ulepšaju i da izmame osmehe na njihovim licima.

Problemi sa varenjem?

Za probleme sa varenjem i razvoj autoimunih bolesti creva, postoje i posebno predisponirane osobe

Vežbe iz fizijatrije

Kad je vreme za logopeda?

U našoj zemlji trideset odsto ljudi ima govornu manu. Najčešće su zastupljeni nepravilno izgovaranje pojedinih glasova i kasni govorno-jezički razvoj. Mucanje i disleksija, ređe su zastupljeni, kaže za RTV logoped Vesela Milankov iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Antibiotici – koliko su štetni i šta je alternativa?

Zima i proleće su periodi kada se često javljaju prehlade i grip. deca su ta koja najčešće njima podležu, i tada lečenje antibioticima, roditeljima se čini kao najbolje i najbrže rešenje. Kada je upotreba antibiotika kontraproduktivna, koje su posledice prečeste upotrebe tih lekova i naravno ono što se sigurno svi roditleji pitaju – šta je alternativa, razjasniće nam doktorka Mirjana Stojšić, pedijatarka u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Lekari dečje bolnice brinu o zdravlju 400 hiljada mališana

Lekari i drugi zdravstveni radnici Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, brinu o zdravlju gotovo 400 hiljada mališana u pokrajini.

Magnetna rezonanca Dečjoj bolnici u Novom Sadu

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada.