organization
Organizacija Instituta
agenda
Informacije o zakazivanju
question
Informacije za roditelje
info
O nama
map
Kako do nas

Korona virus COVID-19

Ovde možete pročitati najnovije vesti o KORONA virusu.

Vežbe iz fizijatrije

Kad je vreme za logopeda?

U našoj zemlji trideset odsto ljudi ima govornu manu. Najčešće su zastupljeni nepravilno izgovaranje pojedinih glasova i kasni govorno-jezički razvoj. Mucanje i disleksija, ređe su zastupljeni, kaže za RTV logoped Vesela Milankov iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Nova tehnika lečenja povreda kičmenog stuba

Tim lekara Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u saradnji sa stručnjacima iz Vojno-medicinske akademije u Beogradu, odnedavno primenjuje novu hirušku tehniku lečenja povreda i deformiteta kičmenog stuba.

Antibiotici – koliko su štetni i šta je alternativa?

Zima i proleće su periodi kada se često javljaju prehlade i grip. deca su ta koja najčešće njima podležu, i tada lečenje antibioticima, roditeljima se čini kao najbolje i najbrže rešenje. Kada je upotreba antibiotika kontraproduktivna, koje su posledice prečeste upotrebe tih lekova i naravno ono što se sigurno svi roditleji pitaju – šta je alternativa, razjasniće nam doktorka Mirjana Stojšić, pedijatarka u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Lekari dečje bolnice brinu o zdravlju 400 hiljada mališana

Lekari i drugi zdravstveni radnici Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, brinu o zdravlju gotovo 400 hiljada mališana u pokrajini.

Magnetna rezonanca Dečjoj bolnici u Novom Sadu

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada.

Počela da radi nova zgrada Dečije bolnice

Nova zgrada poliklinike Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine otvorena je za najmlađe pacijente od danas i kako nam je rečeno, roditelji će zakazivati preglede za decu u dogovoru sa novosadskim Domom zdravlja, a čekanje ne bi trebalo da bude duže od pola sata.