organization
Организација Института
agenda
Информације о заказивању
question
Информације за родитеље
info
О нама
map
Како до нас

Корона вирус COVID-19

Овде можете сазнати најновије вести о КОРОНА вирусу.

Вежбе из физијатрије

Кад је време за логопеда?

У нашој земљи тридесет одсто људи има говорну ману. Најчешће су заступљени неправилно изговарање појединих гласова и касни говорно-језички развој. Муцање и дислексија, ређе су заступљени, каже за РТВ логопед Весела Миланков из Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Антибиотици – колико су штетни и шта је алтернатива?

Зима и пролеће су периоди када се често јављају прехладе и грип. деца су та која најчешће њима подлежу, и тада лечење антибиотицима, родитељима се чини као најбоље и најбрже решење. Када је употреба антибиотика контрапродуктивна, које су последице пречесте употребе тих лекова и наравно оно што се сигурно сви родитлеји питају – шта је алтернатива, разјасниће нам докторка Мирјана Стојшић, педијатарка у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Лекари дечје болнице брину о здрављу 400 хиљада малишана

Лекари и други здравствени радници Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, брину о здрављу готово 400 хиљада малишана у покрајини.

Магнетна резонанца Дечјој болници у Новом Саду

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду почела је са радом прва магнетна резонанца, вредна 100 милиона динара, чију набавку је обезбедила Покрајинска влада.