organization
Организација Института
agenda
Информације о заказивању
question
Информације за родитеље
info
О нама
map
Како до нас

Корона вирус COVID-19

Овде можете сазнати најновије вести о КОРОНА вирусу.

Вежбе из физијатрије

Кад је време за логопеда?

У нашој земљи тридесет одсто људи има говорну ману. Најчешће су заступљени неправилно изговарање појединих гласова и касни говорно-језички развој. Муцање и дислексија, ређе су заступљени, каже за РТВ логопед Весела Миланков из Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Нова техника лечења повреда кичменог стуба

Тим лекара Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, у сарадњи са стручњацима из Војно-медицинске академије у Београду, однедавно примењује нову хирушку технику лечења повреда и деформитета кичменог стуба.

Антибиотици – колико су штетни и шта је алтернатива?

Зима и пролеће су периоди када се често јављају прехладе и грип. деца су та која најчешће њима подлежу, и тада лечење антибиотицима, родитељима се чини као најбоље и најбрже решење. Када је употреба антибиотика контрапродуктивна, које су последице пречесте употребе тих лекова и наравно оно што се сигурно сви родитлеји питају – шта је алтернатива, разјасниће нам докторка Мирјана Стојшић, педијатарка у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Лекари дечје болнице брину о здрављу 400 хиљада малишана

Лекари и други здравствени радници Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, брину о здрављу готово 400 хиљада малишана у покрајини.

Магнетна резонанца Дечјој болници у Новом Саду

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду почела је са радом прва магнетна резонанца, вредна 100 милиона динара, чију набавку је обезбедила Покрајинска влада.

Почела да ради нова зграда Дечије болнице

Нова зграда поликлинике Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине отворена је за најмлађе пацијенте од данас и како нам је речено, родитељи ће заказивати прегледе за децу у договору са новосадским Домом здравља, а чекање не би требало да буде дуже од пола сата.